Gelinlik Telası

Kumaşın dokusunun zenginleştirilmesi için, duruşunun güzelleştirilmesi ve istenen havayı vermek için kullanılan telalar, en az kumaş kadar farklı çeşidi olan malzemelerdir. Telalar kendinden yapışkanlı özelliğe sahip olup kumaşın alt tabakasına ya da iki kumaş arasına yapıştırılabilir. İki kumaşı birbirine bağlayan telalar kumaşa kendinden bir tokluk ve sertlik verir. Yıkanabilen ve ütülenebilen telalar ise ceket ve sert durması istenen diğer giysilerde tercih edilir.

Parekende Satış İçin : Vatka.net

Gelinlik Telası Çeşitleri ve Özellikleri

Gelinlik telası gelinliklerin alt ve üst katmanlarında sıkça kullanılır. Gelinliğin sabit bir şekilde durabilmesi, kumaşın kırılmaması ve üste işlenen boncuk ve güpürlerin tutunabilmesi için gelinlik telası kullanılmaktadır. Telalar enine göre, dokuma türüne göre, yapıldığı ürüne göre ve yapılma özelliğine göre birbirinden ayrılır. İhtiyaç ve isteğe göre her türlü gelinlik telası üretimi yapılabilmektedir. Metre ile satışa sunulan telalar toptan olarak da satın alınabilir. Her bir gelinlik için kullanılacak tela model ölçüsüne bağlı olarak değişebilir. Gelinlik telası gelinliğin uzun süre muhafaza edilebilmesini sağlar. Gelinlik tarlatanı, gelinlik baleni ve tüller tela sayesinde istenilen hacmi ve görüntüyü verir.

Gelinlik Telası Üretimi ve Satışı

Gelinlik telası çok farklı dokuma türünde üretilebilir. Tek tarafı ya da iki tarafı yapışkan olan tela türleri mevcuttur. Yıkanabilir olan tela modelleri olduğu gibi yıkandığı zaman suda eriyen telalar da mevcuttur. Bu telaların dokusu kalınlığını etkiler, kalın telalar daha sert ve dik bir duruş sağlar. Üretimi yapılan telalar metre ve bobinler ile satışa sunulmaktadır. İhtiyaca yönelik olarak özel sipariş ile üretilen gelinlik telası türleri mevcuttur. Telada yoğun olarak kullanılan renk beyaz ve tonları olmakla beraber nadir olarak renkli ve siyah telaların da belirli miktarlarda üretimi yapılmakta ve siparişleri alınmaktadır.

Bu gönderinin yorumları kapatılmış.